Lightbox / Hsuyuan Kuo Architect & Associates

first_imgSave this picture!© Kuo-Min Lee+ 27 Share Photographs:  Kuo-Min LeeSave this picture!© Kuo-Min LeeRecommended ProductsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEADoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20 “Site Context”The site is located by a lakeside park surrounded by the forest in Chu-pei, Hsinchu County. Facing the lake in front, the building extends its space into the nature and captures the greenery into the room through its glass panels. To facilitate a better view, the designers raise the house one meter higher. At night, the glass box transforms itself into a luminous cube floating on the water. Save this picture!© Kuo-Min Lee“Space and Form”The rooms in the plan seem randomly scattered. However, all of the rooms center around a huge cube suspended from the ceiling in the lobby. As the rectangular cube extrudes along the ceiling,  and transforms into a floating pyramid in the sky, it invites direct sunlight into the space. Scattered around the open space at the lobby, the spherical lamps create an abstract cosmic atmophere. Save this picture!© Kuo-Min LeeProject gallerySee allShow lessAtkins Designs Striking Office Complex in GuangzhouArchitecture NewsSALVA46 Coliving in Barcelona / MIEL Arquitectos + STUDIO P10Selected Projects Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/532356/lightbox-hsuyuan-kuo-architect-and-associates Clipboard Lightbox / Hsuyuan Kuo Architect & Associates 2012 CopyHouses•Taipei City, Taiwan (ROC) Projects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/532356/lightbox-hsuyuan-kuo-architect-and-associates Clipboard ArchDaily Area:  1045 m² Year Completion year of this architecture project Year:  Taiwan (ROC) Photographs Architects: Hsuyuan Kuo Architect & Associates Area Area of this architecture project CopyAbout this officeHsuyuan Kuo Architect & AssociatesOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTaipeiTaipei CityHousesTaiwan (ROC)Published on August 05, 2014Cite: “Lightbox / Hsuyuan Kuo Architect & Associates” 05 Aug 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Lightbox / Hsuyuan Kuo Architect & AssociatesSave this projectSaveLightbox / Hsuyuan Kuo Architect & Associateslast_img read more