V2 – Ashoka Canggu / Mencke & Vagnby + Peter Sand

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/244393/v2-ashoka-canggu-mencke-vagnby Clipboard 2012 Year:  “COPY” Photographs:  Alexis Menting© Alexis Menting Save this picture!© Alexis MentingDanish based design studio Mencke & Vagnby have, in co-operation with architect Peter Sand, completed a villa in Bali, combining Scandinavian traditions with the openness and materials traditional to Bali. Save this picture!© Alexis Menting© Alexis Menting Save this picture!© Alexis MentingThe villa is called Ashoka Canggu and is designed as a summer residence for a Hong Kong based couple. It is located in the small Canggu village, one hour drive north west of Denpasar. Save this picture!© Alexis Menting© Alexis Menting Save this picture!Planta Nivel 1The ground floor has an open plan and in close contact with the garden and pools, while keeping a scenic view over the rice paddies to the west. A surrounding wall of Balinese stone continues inside and becomes the main structure, to further blur the boundaries between indoors and outdoors. The same applies to the stone floor, which only changes surface structure from a rough surface around the pools to a slight matt indoor surface. All done to obtain the openness so typical for Balinese homes. Save this picture!Planta Nivel 2© Alexis Menting In contrast to the openness of the ground floor, the first floor box is kept in white concrete, reflecting the sunlight and providing shade for the ground floor, while it contains the three master bedrooms. The bathrooms are inspired by caves and also kept in a local stone with a large sky window over the shower and bathtub. © Alexis Menting The “v” shape of the villa is a result of the shape of the site, surrounded by rice paddies, rain forest and a local holy path. The narrow north western part of the site is turned into a long swimming pool extending the shape of the northern wing and ending up in a sun deck surrounded by palm trees and with a stunning look down on/to green rice paddies surrounded by the rainforest. © Alexis Menting The garden is designed to make the flowers match the Balinese traditional color palette and unfurls this spectrum through the different areas of the garden. PlanProject gallerySee allShow lessCholula Student Housing / BNKR ArquitecturaArticlesRe-Thinking Shanghai Proposal / Vinícius Philot, Fabiano Ravaglia and Gibran DuarteArticles Share Projects Save this picture!© Alexis Menting+ 14 Share CopyAbout this officeMencke & VagnbyOfficeFollowPeter SandOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesIndonesiaPublished on June 18, 2012Cite: “V2 – Ashoka Canggu / Mencke & Vagnby + Peter Sand” 18 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?V2住宅 / Mencke & Vagnby&Peter Sand是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/244393/v2-ashoka-canggu-mencke-vagnby Clipboard “COPY” V2 – Ashoka Canggu / Mencke & Vagnby + Peter SandSave this projectSaveV2 – Ashoka Canggu / Mencke & Vagnby + Peter Sand Area:  300 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Mencke & Vagnby, Peter Sand Area Area of this architecture project CopyHouses•Indonesia Photographs Houses ArchDaily Indonesia V2 – Ashoka Canggu / Mencke & Vagnby + Peter Sandlast_img read more